До диких харківських тварин не можна ходити з домашніми

Відвідувачів Харківського зоопарку наполегливо просять дотримуватися низки правил для безпеки його мешканців і щоб уникнути нещасних випадків. Наприклад, не брати з собою на екскурсію домашніх вихованців і не кататися по території на електросамокатах.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на прес-секретаря Харківського зоопарку Жанну Сусло.

«Концепція в нашому зоопарку змінилася. Там немає звичних клітин, сіток, прутів, але це не означає, що тварини ходять серед відвідувачів. В жодному разі не можна перелазити через бар’єри, залазити на огорожі, ставити туди дітей, щоб зробити фото», — пояснила Жанна Сусло.

Крім того, відвідувачам заборонено приносити до зоопарку домашніх тварин, кататися на електричних персональних засобах пересування (самокатах, гіробордах тощо), запускати над територією зоопарку дрони. Все це є джерелом роздратування для тварин і призводить до стресу.

Також Жанна Сусло звернулася до харків’ян з проханням не намагатися пригостити звірів будь-якими ласощами, що також порушує правила відвідування. Вона підкреслила, що співробітники зоопарку піклуються про те, щоб раціон їх підопічних був різноманітним і збалансованим, а підгодовування може тваринам тільки нашкодити.

За її словами, зоопарк продовжує працювати в тестовому режимі: колекція поповнюється новими тваринами, відкриваються нові вольєри, тварини звикають до відвідувачів.

На даний момент для відвідування відкрито 11 локацій з 14 (виняток становлять тераріум, контактний зоопарк та локація «Світ узбережжя»), які входять в дві екскурсійні зони — «Стежка тигра» та «Африканська савана».

Більш детально з правилами поведінки на території зоопарку можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Харків Times, у День міста, 23 серпня, оновлений Харківський зоопарк відкрив двері для перших відвідувачів.

З вересня у Харківському зоопарку щопонеділка буде санітарний день, і вхід для відвідувачів буде закритий.

У Харківському зоопарку й після відкриття тривають новосілля – у вольєрах красивої та складної локації «Стежкою тигра» обживаються нові хижаки та водоплавні.

Харків’яни зможуть оформити безкоштовне запрошення до Харківськиого зоопарку один раз на 30 днів.