У Куп’янську на торгівлі наркотиками попався співробітник конвойної служби Нацполіціі

Фото: npu.gov.ua

У місті Куп’янську Харківської області співробітник конвойної служби поліції попався на торгівлі наркотиками. Зараз він знаходиться в СІЗО, але може вийти під заставу в 56 750 гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, затриманий торгував канабісом, гроші за “товар” вважав за краще отримувати в безготівковій формі. Оперативники задокументували, що поліціянт здійснив, як мінімум, дві продажі.

“У серпні 2021 поліцейський продав чоловіку канабіс, після чого отримав від покупця гроші на власну банківську картку. 3 вересня сержант поліції збув майже 24 грами канабісу іншому чоловіку і отримав 8000 грн, які були перераховані продавцем на банківські картки поліцейського і його знайомої”, – розповіли в прокуратурі.

Сержанта поліції затримали в порядку ст. 208 КПК України. Під час затримання та особистого огляду оперативники вилучили у нього білу порошкоподібну речовину, яку відправили на експертизу.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

5 вересня 2021 року Ленінський районний суд м.Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в сумі 56 750 грн. Крім того, постановою суду поліцейський відсторонений від займаної посади.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові на збуті наркотиків попався сержант сектора патрульної поліції відділення №1 Хрупов №1 (Основ’янський район). Його затримали при закладці чергової згортка з психотропною речовиною.