“Слуга народу” не висуватиме кандидата на виборах мера Харкова – Арахамія

Глава фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що партія вирішила не висувати свого кандидата на виборах мера Харкова.

Про це Харків Times дізнався з прямої трансляції у Facebook брифінгу за результатами з’їзду партії “Слуга народу”.

“Я спілкувався з харків’янами. Ми не будемо висувати, бо немає сильної кандидатури, яка могла б боротися”, – сказав Арахамія.

Таке рішення підтвердив також голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко, допустивши при цьому, що представники партії можуть піти на вибори як самовисуванці.

“Швидше за все, з великою вероятністю, наша партійна організація не буде висувати… Я допускаю, що депутати міської чи інших рад від “Слуги народу” можуть висуватися, але це буде самовисування. Вони будуть самі нести відповідальність за свою компанію, вони не зможуть використовувати символіку повноцінно і так далі”, – сказав він.

Корнієнко заявив також, що наразі в “Слузі народу” не визначилися, кого підтримуватимуть на виборах мера Харкова.

“Ми будемо аналізувати, проводити опитування серед наших виборців. Можливо, якщо вони будуть переважною більшістю за когось висловлюватися – вони зазвичай так не поводять себе в Харкові – вже був досвід… Будемо, мабуть, тоді казати, що будемо підтримувати чесні перегони, і наші члени комісії будуть на сторожі законності у цьому процесі”, – сказав він.