До Харкова повернулися плавці Максим Крипак і Максим Веракса (фото, відео)

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові зустріли плавців-паралімпійців Максима Крипака та  Максима Вераксу. Герої Паралімпіади-2020 привезли з Токіо разом 10 медалей.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Максим Крипак став абсолютним рекордсменом цих ігор: він отримав 5 золотих медалей, а також «срібло» та «бронзу». Але найбільше радіє не кількості нагород, а тому, що зміг перевершити власні рекорди.

«Це була мета, до якої ми прийшли, — каже паралімпійський чемпіон, —у порівнянні з Ріо став старше та краще знав свої можливості. Якщо тоді я знав цілі, я готувався, але не знав, на що я здатний, то зараз я вже краще розумів цей напрямок. Найголовніша мета була — це поліпшити свої результати в першу чергу».

Своїм головним мотиватором Максим Крипак назвав тренера Василя Кеке, який телефонував йому, в тому числі до Токіо й налаштовував на наступний старт.

Так само дякував тренерові Максим Веракса. З ним Василь Кеке працює вже 30 років. А ця паралімпіада для Максима — четверта.

«Три дистанції, три медалі на четвертій паралімпіаді — це, скажімо так, хороший результат. З тренером ми 30-річчя відзначаємо разом, і тренер може поміняти за п’ять хвилин до старту розминку на певній дистанції. Тренер знає мене вже 30 років, і всі результати були показані з цим тренером», — сказав Веракса.

Всього на Паралімпіаді в Токіо харків’яни отримали медалі у 17 дисциплінах. Якщо зарахувати медалі в командних естафетах кожному спортсмену, то спільно це 20 медалей.

Але плавці, безумовно, показали себе краще за всіх.

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян борються за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо.

Харківські спортсмени — плавець Максим Кріпак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

Харківські фехтувальниці на шпазі в командних змаганнях завоювали «срібло» Паралімпіади.

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі — на рахунку харківських плавців Максима Крипака та Михайла Сербіна.

30 серпня харків’яни Михайло Сербін і Максим Крипак поповнили медальну кошик збірної України «сріблом» і «бронзою» Паралімпіади.

31 серпня українські плавці здобули шість медалей на Паралімпіаді в Токіо. «Золото» та «срібло» у скарбничку національної збірної принесли харків’яни Максим Крипак і Максим Веракса. При цьому перший ще й встановив новий світовий рекорд.

1 вересня на Паралімпіаді Максим Крипак завоював золоту нагороду на дистанції 400 м вільним стилем.

2 вересня харківський плавець Максим Крипак приніс 20-ту золоту медаль українській паралімпійській збірній. Він першим подолав дистанцію 100 м на спині.

3 вересня харків’янин Максим Крипак завоював своє п’яте «золото» Паралімпіади та встановив новий рекорд.