Через Харків пройшов Катинський мотопробіг

Учасники ХХІ Міжнародного Катинського мотопробігу у неділю 5 вересня зробили зупинку в Харкові.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Як розповіли в Департаменті міжнародного співробітництва, цього року у пробігу беруть участь 45 мотоциклістів, які поставили за мету подолати трасу завдовжки 4 тис. км.

Маршрут мотопробігу традиційно включає місця, пов’язані з Катинською трагедією. Зокрема, серед українських міст байкери запланували відвідати Одесу, Запоріжжя, Львів, Кам’янець-Подільський.

У Харкові учасників мотопробігу зустріли представники міської влади та члени мотоциклетного клубу BMW Motorrad Club Ukraine. Також учасників привітав Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Пьотр Стаханчик. Після знайомства польські та харківські мотоциклісти взяли участь у Святій Месі на Меморіалі жертв тоталітаризму.

Організатором заходу є громадська організація «Міжнародний Катинський мотопробіг». Її представники щорічно відвідують місця національної пам’яті поляків, в тому числі поховання польських патріотів, а також займаються збереженням національних традицій і популяризацією історії.

Як повідомляв Харків Times, піт-стоп спецділянки ралі «Дніпро-Харків» в рамках ралі «Марафон дружби і миру — Україна в ралі Монте-Карло» пройшов 19 червня в Харкові біля будівлі Держпрому.

А в липні через Харків пройшов V Всеукраїнський мотопробіг єдності.