У Харкові створять Стратегію розвитку бізнесу – Терехов

Фото: city.kharkov.ua

Влада Харкова спільно з підприємцями створять Стратегію розвитку бізнесу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про такі плани сьогодні, 4 вересня, на Форумі підприємців міста Харкова повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, програмний продукт не повинен залишитися на папері, а повинен активно реалізовуватися і приносити результати. Для цього в місті впроваджується безліч інфраструктурних проєктів, в яких буде задіяний харківський бізнес, а також прагнуть створити відкрите середовище для створення і розвитку підприємництва.

«Це буде потужний імпульс для розвитку підприємництва в усіх сферах, починаючи з будівельного бізнесу, IT-сектора, харчової промисловості тощо. Хочу, щоб Харків розвивався як машинобудівний центр. Зараз ми багато для цього робимо разом із зарубіжними партнерами, і найближчим часом у нас з’явиться кілька унікальних виробництв. Ми фактично перегортаємо сторінку історії і міняємо весь транспорт в місті. Сьогодні вже почали ходити нові автобуси, виробництво яких буде локалізовано в місті Харкові. Це дозволить створити 300 робочих місць. Починаємо будівництво двох станцій метро. Території біля метро будуть мати іншу інвестиційну цінність, і нам потрібно буде дивитися і коригувати Генплан розвитку міста, щоб він відповідав духу часу. Ми не хочемо, щоб молодь виїжджала з міста, і створюємо для неї всі умови. У нас маса проєктів», – підкреслив Ігор Терехов.

Секретар міської ради також зазначив, що Президент України Володимир Зеленський висуває Стратегію розвитку країни, яка націлена на залучення інвестицій, і Харків повинен стати локомотивом цього руху.

«Упевнений, разом з вами ми створимо Стратегію розвитку бізнесу. У нас будуть партнерські відносини, і ми створимо такі комфортні умови, щоб ми пишалися нашим містом», – підкреслив Ігор Терехов.

Зазначимо, що Форум підприємців організований, щоб обговорити перспективи розвитку бізнесу, і приурочений до прийдешнього Дня підприємця України. Форум проходить у готелі «Kharkiv Palace». Також на пл. Свободи проходить святковий ярмарок товарів.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській міськраді нагородили кращих підприємців.