У Світличної з Офісом президента є неприємна історія взаємин – політолог

Фото: 24tv.ua

Юлія Світлична намагається лобіювати свою кандидатуру на виборах мера Харкова від “Слуги народу”. Однак у її взаєминах з Офісом президента є неприємний осад після торішніх довиборів до Верховної Ради.

Про це написав у Facebook політолог Сергій Биков, який прокоментував можливу участь Світличної в мерської кампанії.

“Прийшла інформація, що Юлія Світлична пробує домовитися зі “слугами” про висунення в мери Харкова. Як кажуть, Юлія робить ставку на те, що в “СН” не визначилися, чи будуть вони боротися за крісло мера. Щоправда, взаємини Світличної та Банкової вже мають історію з неприємним осадом. На довиборах в Раду “слуги” відкликали кандидата і Світлична фактично отримала “зелене світло”. Своєрідне “спасибі” від неї прилетіло першому заступник керівника ОП Сергію Трофимову. Відразу після відходу Трофимова з ОП Світлична назвала його “локомотивом корупції, безграмотності та політичної безпорадності, який занадто довго розвалював всю роботу в регіонах”. Минув час, але нічого не змінилося. Ймовірно, приблизно так само, як Трофимова, Світлична окучує свою нову жертву з ОП”, – розповів Биков. Очевидно, в Офісі Президента є побоювання, що Юлія Світлична точно так же “віддячить” за підтримку і на цей раз. Тому “Слуга Народу” на харківських виборах поки що дотримується нейтралітету.

У березні 2020 року Світлична виграла проміжні вибори в 179-ому окрузі. Однак за два тижні до голосування з гонки зняла свою кандидатуру Вікторія Алексейчук, що балотувалася від “Слуги народу”.

Сергій Трофимов обіймав посаду першого заступника глави ОП, займаючись політикою в регіонах. Він був знятий зі своєї посади відразу після місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.