Харківська поліція завела кримінальну справу з приводу чуми свиней

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розповсюдження інфекційного захворювання серед тварин в Харківській області. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі. Вживаються заходи щодо недопущення поширення епізоотії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

1 вересня близько 19:00 до Богодухівського райвідділу поліції надійшло повідомлення про виявлення на території Національного природного парку «Слобожанський», розташованого поблизу села Мурафа, дев’яти мертвих свиней.

Співробітники Краснокутської ветеринарної клініки відібрали зразки для проведення дослідження. Згідно з попереднім висновком, причиною смерті тварин є африканська чума. Туші хворих свиней працівники ветклініки знищили.

2 вересня місцеве населення через засоби масової інформації сповістили про заходи особистої безпеки та недопущення поширення хвороби.

Вживаються заходи щодо недопущення поширення епізоотії. На під’їзних шляхах до села Мурафа виставлені пункти пропуску з числа співробітників поліції та санітарно-епідемічної служби.

Також в селі Мурафа проводяться подворові обходи з метою виявлення власників загиблих тварин і неврахованих свиней.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 251 КК (порушення ветеринарних правил). Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 2 вересня 2021 року Регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби у Полтавській області виявила в двох пробах матеріалу від домашніх свиней з НПП «Слобожанський» позитивний результат на АЧС.