Харків’янин Максим Крипак завоював своє п’яте «золото» Паралімпіади та встановив новий рекорд

Фото: paralympic.org.ua

Останній день змагань з плавання на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо почався для України з чергової золотої медалі Максима Крипака.

3 вересня харківський плавець фінішував першим на дистанції 200 м комплексним плаванням в класі SM10.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Національного Паралімпійського комітету.

Дистанцію в 200 м Максим Крипак подолав за 2:05.68 хвилини й встановив новий рекорд Паралімпійських ігор. Попередній рекорд 2:06.87 належав також українцеві Денису Дуброву з Дніпропетровської області. Його він встановив на Іграх в Ріо-де-Жанейро.

Слідом за Максимом Крипаком фінішував італієць Стефано Раймонд, відставши від харків’янина на 2 секунди. Бронзовим призером став Бас Таккен з Нідерландів (2: 11.39).

У Токіо це вже п’яте «золото» Максима Крипака. Раніше він перемагав на 100 та 400 м вільним стилем, а також на стометрівках на спині та батерфляєм. Крім того, харківський плавець завоював на цих іграх срібну медаль на 50 м вільним стилем та «бронзу» в естафеті, ставши таким чином найбільш титулованим спортсменом Паралімпіади в Токіо. Він очолює список з сімома нагородами.

В цілому в кар’єрі плавця це 15-та паралімпійська медаль і десята золота.

Медаль Крипака стала 90-ю для збірної України на цій Паралімпіаді та 22-ю золотою.

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян борються за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо.

Харківські спортсмени — плавець Максим Кріпак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

Харківські фехтувальниці на шпазі в командних змаганнях завоювали «срібло» Паралімпіади.

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі — на рахунку харківських плавців Максима Крипака та Михайла Сербіна.

30 серпня харків’яни Михайло Сербін і Максим Крипак поповнили медальну кошик збірної України «сріблом» і «бронзою» Паралімпіади.

31 серпня українські плавці здобули шість медалей на Паралімпіаді в Токіо. «Золото» та «срібло» у скарбничку національної збірної принесли харків’яни Максим Крипак і Максим Веракса. При цьому перший ще й встановив новий світовий рекорд.

1 вересня на Паралімпіаді Максим Крипак завоював золоту нагороду на дистанції 400 м вільним стилем.

2 вересня харківський плавець Максим Крипак приніс 20-ту золоту медаль українській паралімпійській збірній. Він першим подолав дистанцію 100 м на спині.