Хабар на мільйон: підозрюваний заступник голови Харківської облради пішов у декрет

Фото: из открытых источников

Підозрюваний у справі про хабарі в 1 млн грн заступник голови Харківської обласної ради Андрій Малиш, за якого внесли заставу в 4,75 млн грн, після виходу з СІЗО пішов у декретну відпустку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

Про те, що заступник відсутній на робочому місці повідомила глава Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко.

«Зараз немає Малиша, він в декретній відпустці, ми (голова і три інші заступники – ред.) справляємося”, – зазначила Єгорова-Луценко.

Вона додала, що не знає, як довго Малиш буде перебувати в декреті.

«Це буде 2 тижні або 3 роки – невідомо», – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Ініціювати звільнення заступника з посади вона не має наміру, оскільки хоче дочекатися рішення апеляційної інстанції про законність обрання чотирьох заступників голови облради. Це вдвічі більше, ніж передбачено в законі “Про місцеве самоврядування”.

Голова облради також заявила, що її викликали на допит у справі, де фігурує Малюк.

Згідно з інформацією, яку Андрій Малиш вказав у своїй декларації про доходи, у нього два сини і дочка.

Всього у справі про хабарі в сумі 1 млн грн фігурують троє. Крім заступника голови Малиша під підозрою – Артур Товмасян, який на той момент очолював облраду адвокат Руслан Танабаш.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня детективи НАБУ затримали «на гарячому» заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабара, загальна сума якого склала 1 млн 50 тис. Грн.

24 липня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради. 25 липня суд обрав запобіжний захід адвокату, якого слідство вважає посібником заступника голови Харківської облради.

24 липня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід заступнику голови Харківської облради. 25 липня суд обрав запобіжний захід адвокату, якого слідство вважає пособником заступника голови Харківської облради

28 липня за Малиша внесли заставу в 4,75 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, 4 серпня правоохоронці повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368).