Завтра в Харкові запрацюють нові камери фіксації порушень ПДР (адреси)

Фото: nv.ua

3 вересня в м. Харкові почнуть працювати три комплекси автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху “Каскад”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі патрульної поліції Харківської області.

Прилади контролю встановлені за такими адресами:

  • проспект Науки, 12, прилад контролює напрямок проспекту Незалежності (обмеження швидкості 50 км/ч);
  • вулиця Полтавський Шлях, 62-Б, прилад спрямований в бік вулиці Євгена Котляра (обмеження швидкості 50 км/ч);
  • Білгородське шосе, 2, прилад спрямований в бік вулиці Дерев’янка (обмеження швидкості 50 км/ч).

Всього з 3 вересня в Україні почне працювати 21 такий комплекс.

Камери автоматичної відео фото- і відеофіксації порушень ПДР в Україні почали встановлювати 1 червня цього року. Як правило, комплекси встановлюють в місцях, де найчастіше відбуваються аварії з тяжкими наслідками.

Порушення на дорогах вони реєструють в автоматичному режимі. Потім фото- або відеодоказ порушення відправляють до загального центр обробки даних МВС та Національної поліції.

Далі оператори спеціальних центрів перевіряють зафіксовані системою порушення, визначають користувача транспортного засобу (звіряючи його марку, номер і т.д.) і складають повідомлення про правопорушення, скріплюючи його електронним підписом.

Потім в роздрукованому вигляді такий «лист щастя» відправляють власнику автомобіля. Водії також зможуть отримувати інформацію про свої порушення по електронній пошті (якщо e-mail зареєстрований в МВС по спеціальною заявою), а також перевіряти такі дані онлайн:

  • в електронному кабінеті водія;
  • на сайті МВС.

На першому етапі будуть штрафувати тільки за перевищення швидкості (більш ніж на 20 км / год – 255 грн; більш ніж на 50 км / год – 510 грн), а до кінця року – і за інші порушення ПДР.

Як повідомляв Харків Times, перші дві камери в рамках проекту зі створення системи безпечного дорожнього руху встановили в Харкові.

Депутати Харківської міської ради на сесії 14 липня затвердили перелік адрес, за якими будуть встановлені камери автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху.