МЗС України відкриє представництво в Харкові

Автор: Maksym Kozlenko /commons.wikimedia.org

Нове представництво МЗС в Харкові зосередиться на послугах громадянам та підтримки місцевого бізнесу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МЗС з посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу.

Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження про створення представництва Міністерства закордонних справ України в Харкові.

«Міністерство закордонних справ України працює для людей. Ми відкриваємо нове представництво, аби послуги для наших громадян стали більш доступними і якісними. Відтепер мешканцям північно-східних регіонів нашої держави не потрібно буде їхати до Києва або Одеси, аби легалізувати документ чи отримати апостиль. Всю консульську і правову допомогу можна буде отримати в Харкові», — підкреслив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він розповів, що важливим напрямком роботи представництва МЗС в Харкові стане підтримка місцевого бізнесу, зокрема у виході на зовнішні ринки, і залучення в регіон нових іноземних інвестицій.

«Представництво МЗС координуватиме міжнародну допомогу населенню в районах, прилеглих до зони російсько-українського збройного конфлікту, а також допомагатиме місцевій владі в реалізації курсу України на членство в ЄС і НАТО, переговорах з партнерами, розбудові культурних та туристичних зв’язків», — зазначив міністр .

Довідка: Представництво МЗС на території України входить до системи органів дипломатичної служби й утворюється в регіоні, де діють іноземні консульські установи чи представництва міжнародних організацій.

Зараз МЗС має представництва в Одесі, Львові та Ужгороді.

Як повідомляв Харків Times, минулого року Харків визнаний кращим цифровим містом України.

У місті приступили до розробки функціоналу електронної версії «Карти харків’янина».