У Харківському зоопарку після відкриття тривають новосілля (фото і відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

У Харківському зоопарку після офіційного відкриття, яке відбулося в День міста, 23 серпня, тривають новосілля. У вольєрах на красивій та складній локації “Стежкою тигра” обживаються хижаки і водоплавні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі зоопарку.

Фелікс, Сима і Снікерс – це рисі. Дня них облаштували вольєр площею 500 кв. м. З новим місцем проживання тварини знайомляться по черзі. Першим пішов досліджувати територію Фелікс. За словами завідувача відділом зоологічної частини №1 Олександра Головчанського, Фелікс знайомиться з новими володіннями з інтересом та побоюванням.

Площа вольєра полярного вовка по кличці Сталі становить 1300 квадратних метрів. Тут є грот, де Сталі може відпочити, і скеля, яка виконує дуже важливу функцію. Піднявшись на неї, вовк, як на долоні, бачить свої володіння, і те, що відбувається за територією вольєра.

“Сталі дуже подобається копати, бігати. Трава йому дуже подобається. Він в ній викачується, валяється. Йому тут досить цікаво. Є, де розігнатися, побігати перевірити свої сили”, – розповів Олександр Головчанский.

Щоб тварина не втрачала своїх природних інстинктів, корм для Сталі співробітники зоопарку ховають в різних куточках вольєра.

Новосілля також справляють гірські гуси і канадські казарки. У їх розпорядженні оновлений ставок площею 2500 кв.м. Під час реконструкції тут встановили систему очищення і циркуляції води. Тепер взимку вода в ставок не буде замерзати. У центрі водойми – яскраві острівці з соковитою зеленню, де встановлені будиночки для водоплавних.

Як повідомляв Харків Times, 23 серпня, в День міста, по алеях відкритого після реставрації Харківського зоопарку пройшлися перші відвідувачі.