У Харківській області будуть судити кур’єра, який віз в таксі 4,5 кг психотропів

Фото: khar.gp.gov.ua

Піде під суд затриманий в червні цього року на стаціонарному посту міста Валки наркокур’єр. Чоловік намагався ввезти в Харківську область кілька кілограмів психотропної речовини.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Для доставки наркотиків в Харківський регіон кур’єр використовував таксі. Правоохоронці, які зупинили авто на стаціонарному посту, звернули увагу на нервову поведінку пасажира.

“На питання поліцейських чи має він при собі заборонені речовини, чоловік зізнався в тому, що перевозить психотропну речовину PVP вагою 4,5 кг.”, – розповіли в прокуратурі.

Експертиза згодом підтвердила, що вилучена з багажника таксі речовина, є психотропною.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин).

Слідчим затриманий розповів, що був обмежений у коштах, тому змушений був возити в різні регіони України наркотики.

31 серпня 2021 року обвинувальний акт щодо наркокур’єра спрямовано на розгляд Валківського районного суду Харківської області. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Раніше в прес-службі прокуратури повідомляв, що24 червня на стаціонарному посту в м Валки затримали кур’єра, який перевозив в таксі близько шести кілограмів психотропів.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові наркотиками торгували на зупинках транспорту.