Харків’янин Максим Крипак здобув ще одне «золото» Паралімпіади

Харківський плавець Максим Крипак приніс 16-ту золоту медаль українській паралімпійській збірній. Він першим подолав дистанцію 400 м вільним стилем.

Про це Харків Times дізнався з трансляції змагань.

Це вже п’ята медаль нашого плавця на іграх в Токіо, при цьому третя — золота.

У фіналі запливу на 400 метрів вільним стилем Максим Крипак був одним з претендентів на медалі. За часом у кваліфікації українського плавця випереджали голландець Бас Таккен, канадець Олександр Еліотт і австралієць Томас Галлахер. Однак змагання закінчилися перемогою українського спортсмена, який здолав дистанцію менш ніж за 4 хвилини:

  1. Максим Крипак (Україна) — 3:59.62 хвилин
  2. Бас Таккен (Нідерланди) — 4:02.12 хв
  3. Томас Галлахер (Австралія) — 4:03.91 хв

Медаль Крипака стала четвертою для України ув восьмий день змагань. Перед цим наші паралімпійці виграли нагороди у кульовій стрільбі та настільному тенісі.

Для України це «золото» стало 16-м на Паралімпіаді-2020, а всього наша збірна завоювала 71 медаль.

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян борються за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо.

Харківські спортсмени — плавець Максим Кріпак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі — на рахунку харківських плавців Максима Крипака та Михайла Сербіна.

30 серпня харків’яни Михайло Сербін і Максим Крипак поповнили медальну кошик збірної України «сріблом» і «бронзою» Паралімпіади.

31 серпня українські плавці здобули шість медалей на Паралімпіаді в Токіо. «Золото» та «срібло» у скарбничку національної збірної принесли харків’яни Максим Крипак і Максим Веракса. При цьому перший ще й встановив новий світовий рекорд.