Група KAZKA і феєрверк – в Харкові відзначили День знань (фото)

Фото: city.kharkov.ua

Парад-карнавал «Місто знань», концерт групи KAZKA на площі Свободи і феєрверк – так в Харкові відзначили День знань.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

У параді-карнавалі «Місто знань», присвяченому початку нового навчального року, взяли участь близько 1,5 тис. школярів і студентів, більше 50 творчих колективів з усіх районів міста. В яскравих костюмах вони пройшлися по майдану Свободи і провели своєрідне змагання між навчальними закладами.

З початком нового навчального року учнів привітав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він зазначив, що з цього карнавалу в місті починається ще одна традиція – щороку всім разом масштабно святкувати День знань.

«Сьогодні почався новий етап життя для найменших – першокласників, яких ми за руку відвели до школи. Спочатку їм буде складно, але вони будуть дорослішати і все успішніше справлятися з усіма завданнями. А для першокурсників сьогодні почався новий етап самостійного, дорослого життя. Ви свідомо обрали вищі навчальні заклади, і я вдячний, що ви вибрали саме харківські виші, бо вчитися у Харкові – це круто! Але найголовніше, що сьогодні ми разом з вами започаткували нову традицію для міста Харкова – проводити карнавали знань щороку 1 вересня! Упевнений, що вона буде успішною!» – підкреслив Ігор Терехов.

Після цього на площі пролунав символічний перший дзвоник, який дав старт новому навчальному року.

Також під час свята відбувся флешмоб «Харків – це круто!» і виступила група KAZKA. Завершився карнавал феєрверком.

Як повідомляв Харків Times, 1 вересня в Харків вперше відбудеться карнавал «Місто знань». За задумом влади захід проводитимуть щорічно, і він змінить традиційні шкільні лінійки.