У Харкові судитимуть підприємця за скидання відходів у річку Лопань

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові підприємець, який організував виробництво по переробці пластмас, піде під суд за забруднення річки Лопань.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, підприємство підозрюваного скидало брудну воду в річку Лопань і на ділянку, де безпосередньо знаходиться виробництво. Дозволи на подібне скидання у підприємства не було. Таким чином підприємець порушив положення Водного Кодексу, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», «Про охорону земель».

«У результаті незаконних дій підприємця змінився склад ґрунту, завдано шкоду довкіллю та спричинено збитки майже 350 тис. грн.», – розповіли в прокуратурі.

Судитимуть підприємця будуть за фактами забруднення земель і порушення правил охорони вод (водних об’єктів), що створило небезпеку для життя, здоров’я людей або для довкілля (ч.1 ст. 239, ч. 1 ст. 242 КК України). Справу розглядатиме Ленінський районний суд Харкова, куди 31 серпня було направлено обвинувальний акт стосовно підприємця.

За подібні правопорушення передбачено кілька видів покарань. Це може бути штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 51 000 грн) або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, харківського підприємця підозрюють у забрудненні річки Лопань.