Справа Артура Товмасян: адвокату призначили новий запобіжний захід

Фото: nikvesti.com

Адвокату Руслану Танабашу повторно призначили запобіжний захід у вигляді 713 тис. грн застави з обов’язками, серед яких здача паспортів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі НАБУ.

Внісши заставу, Танабаш зобов’язаний з’являтися за першим викликом; не виїзжати з населеного пункту, де знаходиться його фактичне місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними в цьому ж кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше антикорупційний суд вже заарештовував Руслана Танабаша та призначав таку саме заставу, але через процесуальні порушення апеляційна палата ВАКС це його рішення скасувала, призначивши повторне слухання.

Як пояснили в прес-службі, суть процесуального порушення полягала в тому, що клопотання про застосування запобіжного заходу направили електронною поштою без електронно-цифрового підпису, а фізично завезти його не змогли, оскільки канцелярія ВАКС приймає такі документи до 12:00. На підставі цього клопотання було проведено автоматизований розподіл, що є порушенням КПК.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня детективи НАБУ затримали «на гарячому» заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката після отримання ними останньої частини хабара, загальна сума якого склала 1 млн 50 тис. Грн.

23 липня генпрокурор України Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру заступнику голови Харківської обласної ради та адвокату.

Як повідомляв Харків Times, 4 серпня правоохоронці повідомили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368).

Товмасян під час проведення слідчих дій за місцем його мешкання викинув у вікно два свої телефони.

5 серпня Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід голові Харківської облради Артуру Товмасяну у вигляді застави в без малого 3 млн грн.