У Харкові капітан поліції вимагала у жінки $1000

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові капітан поліції, яка займає посаду старшого дізнавача сектору дізнання одного з районних управлінь поліції попалася на хабарі в $1000.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Гроші співробітниця Нацаполіціі вимагала у підслідної. Натомість вона обіцяла не привертати жінку до кримінальної відповідальності.

29 серпня після отримання необхідної суми оперативники затримали вимагачка в порядку ст. 208 КПК України. 30 серпня цього року дізнавачу поліції повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідство вирішує питання про обрання запобіжного заходу підозрюваній і відсторонення від займаної посади. Крім цього, перевіряється причетність інших поліцейських до скоєння цього злочину.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді 2020 року начальника одного із секторів ГУ Нацполіціі у Харківській області затримали за підозрою в створенні системи відкатів з колег за «допомогу» при оформленні соціальних виплат.

Під час розслідування цієї справи було встановлено, що поліцейський начальник не обмежувався вимаганням у підлеглих.

Фото: khar.gp.gov.ua