Два харківських плавця завоювали золоті медалі Паралімпіади

28 серпня на Паралімпіаді в Токіо українські плавці здобули п’ять нагород. Дві золоті медалі – на рахунку харківських плавців Максима Крипака і Михайла Сербіна. Срібним призером Паралімпіади став харків’янин Віктор Смирнов.

Про це Харків Times дізнався з трансляції змагань.

Максиму Крипаку не було рівних на дистанції 100 метрів вільним стилем. Харківський плавець фінішував першим, встановивши при цьому новий світовий паралімпійський рекорд. На фініші час Крипака склав 50,64 секунди. Це на 0,23 секунди менше, ніж час попереднього рекордсмена – бразильця Андре Бразил, встановлений в серпні 2010-го.

Для Максима Крипака – це вже друга нагорода Паралімпійських ігор в Токіо. На дистанції 50 метрів вільним стилем харків’янин завоював срібло, поступившись австралійцю Ровену Козерсу.

У плаванні на дистанції 100 метрів на спині відразу два харківських спортсмена стали призерами Паралімпіади. Михайло Сербін завоював “золото”, а Віктор Смирнов – “срібло”.

Полтавець Євген Богодайко став чемпіоном Паралімпійських ігор на дистанції 100 метрів брасом. У фінальному запливі він проявив характер, зумівши вирвати перемогу. Українець показав результат 01: 20.13.

Ще одне паралімпійське “золото” виграв Денис Дубров з Дніпра на дистанції 200 метрів комбінованим стилем.

Як повідомляв Харків Times14 харків’ян борються за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо.

Харківські фехтувальниці на шпазі в командних змаганнях завоювали «срібло» Паралімпіади.

Фехтувальниця з Харкова Олена Федота стала срібним призером Паралімпіади в Токіо.