П’ять водойм Харкова визнані небезпечними для купання (карта)

Фото: 05745.com.ua

У Харківській області визнані небезпечними для купання 11 водойм, п’ять з них розташовані в місті Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Станом на 27 серпня перевищений вміст лакотозопозитивних кишкових паличок було виявлено в річці Уди на пляжі в гідропарку “Удянський”. (6 200 при нормі не більше 5 000 на літр).

Як і раніше небезпечними для купання залишаються Журавлівка, Безлюдівка, Основ’янське озеро і Петренківське водосховище. У цих водоймах зміст кишкових паличок також перевищує допустимі норми.

Перевищений вміст цих бактерій виявлено в річці Берестовій в місті Краснограді, в ставку пляжу «Комсомольський» поблизу смт Кегичівка та у Бритайському водосховищі (Катеринівський Старостинський округ Лозівського району).

У Петренківському водосховищі, крім кишкових паличок, виявлені збудники інфекційних захворювань (гепатиту А та/або ротавірусної інфекції). Через наявність у воді антигенів гепатиту А і ротавірусної інфекції не рекомендується купатися в ставку Копань в місті Богодухові, в річці Уди в смт Золочів Богодухівського району і в Оскольском водосховищі (смт. Борова).

Як повідомляв Харків Times, в харківських водоймах знайшли гепатит А, кишкову паличку і збудників ротавірусної інфекції.

Сальмонелу було виявлено ​​в річці Сіверський Донець біля міського пляжу в м. Ізюм.