На Печенізькому водосховищі запрацювала водна поліція (відео, фото)

На Печенізькому водосховищі запрацювала водна поліція. Два екіпажі поліції щодня патрулюватимуть Печенізьке водосховище та слідкуватимуть за правопорядком на воді.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

До складу водного патруля входять 10 поліцейських, які пройшли спеціальну підготовку у місті Дніпрі. Катер «UMS» з двигуном Suzuki та відповідним технічним обладнанням виділило для підрозділу Міністерство внутрішніх справ.

“Основна задача водної поліції – поліцейське піклування, перевірка відповідних документів, плавзасобів і водіїв, які ними керують, а також виявлення браконьєрів і незаконних порубок лісу”, – повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Харківській області Сергій Чиж.

За словами Старосалтівського селищного голови Едуарда Коновалова, новостворена служба поліції дуже необхідна, у тому числі, для контролю за безпекою відпочиваючих, адже в літній період сюди приїжджають 70-80 тисяч людей.

У подальшому заплановано створення додаткових водних патрулів на території усієї Харківської області, де є великі водні об’єкти.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці викрили незаконний вилов риби у Печенізькому водосховищі (Харківська область) у промислових масштабах для продажу.