У Харкові двоє грабіжників підстерегли в під’їзді літню пані з 65 тисячами гривень

У Харкові двоє чоловіків вистежили та пограбували 77-річну жінку, в сумці якої лежали 65 тисяч гривень. Грабіжники знали, що жінка завжди носить з собою ці гроші. Одного з лиходіїв затримали свідки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Вранці 20 серпня 2021 року двоє чоловіків підійшли до під’їзду, де проживала потерпіла. Один з них залишився вартувати на вулиці, а другий зайшов у під’їзд і став чекати на жертву на першому поверсі. Коли жінка увійшла до під’їзду з вулиці, негідник двічі вдарив її кулаком в обличчя та вирвав з рук сумку, в якій знаходилися гроші в сумі 65 тис. грн.

З грошима кримінальний дует спробував сховатися, але одного з грабіжників зупинили свідки.

Слідство встановило, що лиходії протягом тривалого часу стежили за 77-річною жінкою, знаючи про те, що вона завжди з собою носить близько 65 тис. грн.

Того ж дня впійманому 57-річному грабіжникові повідомили про підозру за фактом розбою, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

21 серпня Київський районний суд Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Особа другого нападника встановлюється. Проводяться необхідні слідчі дії.

Як повідомляв Харків Times, на ХТЗ перехожі допомогли затримати грабіжника, який зірвав з 82-річної харків’янки золоті сережки.