Стало відомо, чому скоротили маршрут трамваю № 5

Фото: Харків Times

Навіть після відкриття руху електротранспорту по Московському проспекту до Південного вокзалу доходить тільки один трамвай — № 6. Маршрут № 5 скоротили через брак вагоноводіїв.

Про це Харків Time дізнався з повідомлення в групі Альтернативний Харків з посиланням на Департамент інфраструктури міської ради.

Як випливає з відповіді департаменту на офіційний запит, маршрут трамвая № 5 сформований таким чином — від вул. Одеської до м-ну Захисників України й по колу знову до Одеської — через “необхідність раціонального використання рухомого складу з урахуванням гострого недокомплекту водійського складу в КП “Салтівське трамвайне депо”.

Другий фактор, що вплинув на таку зміну маршруту — необхідність дотримуватися проміжків у русі транспорту.

“Якщо в 90-х не вистачало рухомого складу для водіїв, то тепер просто не вистачає людей. Воно й не дивно — багатомісячні борги із зарплати працівникам, убитий рухомий склад і колії, відсутність перспектив розвитку — все це знищує перспективу харківського трамвая”, — прокоментував відповідь на свій запит його автор Максим Цвеліх.

Раніше трамвай № 5 з’єднував перехрестя проспекту Гагаріна з проспектом Героїв Сталінграда та вулицею Одеською (розворотне коло “Вулиця Одеська”) з Південним вокзалом.

Як повідомляв Харків Times, 4 серпня в Харкові завершили тривалу реконструкцію Московського проспекту і дозволили проїзд транспорту по цій автомагістралі.

15 серпня по Московському проспекту пішли трамваї.