Дві харків’янки, які вирощували вдома коноплю, потрапили під слідство

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові дві мешканки приватного сектора опинилися під слідством. Харків’янки вирощували коноплю на своїх подвір’ях і продавали наркотик знайомим.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

25 серпня під час обшуку за місцем проживання 31-річної харків’янки поліцейські виявили і вилучили 14 рослин конопель і ємність з каннабісом загальною вагою близько 200 грамів.

За інформацією слідства, в місяць фігурантка продавала близько 300 грамів коноплі на загальну суму близько 10 000 гривень.

Друга фігурантка виявилася більш заповзятливою. 35-річна харків’янка в місяць збувала приблизно 500 грам наркотиків на загальну суму 20 000 гривень. За місцем її проживання оперативники виявили 19 кущів конопель, ємності з каннабісом загальною вагою близько 300 грамів, саморобний пристрій для вживання наркотиків.

Правоохоронці відправили на експертизу вилучені під час обшуків рослини, речовини і предмети. Після проведення досліджень буде прийнято рішення про обрання запобіжного заходу фігурантка.

Обшуки проводилися в рамках кримінальних проваджень, відкритих за ч. 1 ст. 310 КК (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Максимальне покарання за санкцією статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Як повідомляв Харків Times, приватний будинок в Харкові іноземець перетворив в теплицю з вирощування елітних сортів конопель.