У Харкові пройшов унікальний тенісний турнір

Фото: facebook.com/ElinaSvitolinaFoundation

У Харкові завершився турнір «Kharkiv City Cup by Elina Svitolina Foundation», в рамках якого змагалися дорослі гравці, юніори, ветерани та колясочники.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

Всеукраїнські змагання з тенісу, організовані Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради та благодійним фондом першої ракетки України Еліни Світоліної, добігли кінця.

За призи боролися тенісисти в категоріях до 10, 12 та 16 років, дорослі гравці, ветерани тенісу, а також тенісисти-колясочники.

«Відмінний вийшов турнір. Нашою метою, перш за все, була популяризація цього виду спорту. Теніс — класна гра. Нею захоплюються у всьому світі, і Харків — не виняток. Ми побачили, що в місті є перспективні хлопці та дівчата, які підростуть і будуть представляти Україну на рейтингових змаганнях. Цей турнір — гарна платформа для підготовки до міжнародних стартів. Упевнений, він стане щорічним і буде збирати сотні учасників», — сказав директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

У числі переможців змагань:

  • Софія Криворучко, Дар’я Рогова, Анастасія Швидка, Ярослав Ткачов, Святослав Колядинський, Гліб Соненко.

За підсумками турніру також було проведено заключний гала-вечір в Superior Golf & Spa Resort з благодійним аукціоном.

Як повідомляв Харків Times, 31 липня у Токіо перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна перемогла тенісистку з Казахстану Олену Рибакіну й завоювала бронзову медаль олімпійського турніру.

Тенісний турнір нового формату Kharkiv City Cup by Elina Svitolina Foundation зібрав 300 спортсменів у віці від 8 до 97 років.