Стрілянина в ресторані у центрі Харкова: винуватця затримали і підозрюють в грубому хуліганстві з особливим цинізмом

Фото: zbroya.info

28-річного чоловіка, який, за даними ЗМІ, заступився за дружину за допомогою невстановленої зброї, підозрюють в грубому порушенні громадського порядку і неповагу до суспільства. Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру 28-річному непрацюючому чоловіку за фактом грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося винятковим цинізмом та особливою зухвалістю, вчиненого із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК).

Як встановило досудове розслідування, рано вранці 21 серпня 2021 року чоловік увійшов до ресторану «Biani» на вулиці Ярослава Мудрого, тримаючи в руках зброю. І, незважаючи на велику кількість людей як всередині, так і зовні закладу, почав стріляти в повітря біля літнього майданчика ресторану.

Це, природно, розладнало звичну роботу ресторану, а гостям, співробітникам і перехожим довелося ховатися від пострілів.

24 серпня 2021 порушнику порядку повідомили про підозру. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Пояснювати мотиви скоєного злочину чоловік відмовляється. Встановлюється, з якої саме зброї хуліган стріляв.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв Харків Times, поліція Харкова розслідує обставини інциденту зі стріляниною, що сталася вночі 21 серпня біля ресторану на вулиці Ярослава Мудрого.

За даними видання видання ZBROYA.info, чоловік, який влаштував 21 серпня стрілянину в ресторані «Biani» в центрі Харкова, перебував під домашнім арештом, але вирвався з-під нього, щоб захистити честь дружини, яка відпочивала в ресторані.