На рахунку харківських паралімпійців ще дві медалі

Харківські спортсмени — плавець Максим Кріпак і фехтувальниця Олена Федота — стали срібними призерами Паралімпіади в Токіо.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

26-річний титулований харківський плавець Максим Кріпак став срібним призером Паралімпіади-2020 у запливі 50 метрів вільним стилем у класі S10.

Кріпак до Паралімпіади в Токіо підходив у статусі одного з претендентів на здобуття золотої медалі. На Іграх в Ріо-де-Жанейро український плавець завоював «золото» на дистанції 50 метрів вільним стилем.

У кваліфікації Кріпак також виявився одним з найшвидших, показавши другий час. Випередив його тільки австралієць Роуен Крозерс, якому українець поступився 0.33 секунди.

Так само, як і у кваліфікації, боротьба за перше місце і «золото» Паралімпіади в фіналі пройшла саме між Крозерсом і Крипаком. Харківський плавець істотно поліпшив свій результат у порівнянні з кваліфікацією, але все одно поступився Крозерсові — час на фініші українця склав 23.33 секунди (на 0.12 секунди менше, ніж у австралійця).

Для досвідченої 35-річної фехтовальщіциа Олени Федоти ця Паралімпіада стала третьою в кар’єрі, а медаль — дебютною.

У фехтуванні на візках харків’янка в індивідуальній жіночій шаблі в категорії В здолала сімох суперниць і вийшла у фінал, де схрестила шаблю з представницею Китаю Шумей Тан. Фехтувальниці зустрічалися між собою в кваліфікаційному раунді. Тоді перемога була за українкою, але бій за «золото» Паралімпіади закінчився з рахунком 15:7 на користь китаянки — Олена Федота стала срібною призеркою.

Завтра, 26 серпня, Олена боротиметься за медалі у фехтуванні на шпазі, і першою її суперницею в попередньому раунді знову стане Шумей Тан.

Олена принесла Україні третє «срібло» з фехтування в Японії. Ще дві нагороди завоювали Артем Манько та Євгенія Бреус.

Як повідомляв Харків Times, 14 харків’ян борються за нагороди Паралімпіади в Токіо.

Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо.