Харків’янка завоювала для України першу медаль Паралімпіади в Токіо

25 серпня, в перший день змагань на літніх Паралімпійських іграх в Токіо збірна України завоювала чотири нагороди: золоту, дві срібні та одну бронзову медалі. “Бронзу” в скарбничку національної збірної принесла шаблістка з Харкова Євгенія Бреус.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Національного Паралімпійського комітету України.

38-річна харків’янка, яка виступає в індивідуальних змаганнях категорії “А”, у вирішальному поєдинку здобула перемогу над представницею Угорщини Євою Андреа Хаймасі. Євгенії вдалося повести в рахунку 8: 5 і утримати цю перевагу. Надалі, перевага Бреус над суперницею вирісла до 4 пунктів, а потім і до п’яти. Фінальний рахунок – 15:10 на користь української спортсменки.

У півфіналі українка програла представниці Китаю Біан Джинг з рахунком 3: 5.

Для Євгенії Бреус це друга бронзова медаль Паралімпіади: їй уже вдавалося досягти такого успіху в 2016-му році в Ріо-Де-Жанейро.

Фото: НПК Украины

Срібну медаль у фехтуванні на візках завоював Артем Манько (шабля, категорія А). Ще одним срібним призером Паралімпійських ігор став Антон Коль. У запливі на спині на дистанції 100 метрів українець всього на 0,25 секунд відстав від ізраїльського спортсмена.

Чемпіонкою Паралімпіади стала Єлизавета Мерешко. Українці не було рівних в запливі вільним стилі на дистанції в 50 метрів.

Як повідомляв Харків Times, 14 харків’ян будуть боротися за нагороди Паралімпіади в Токіо.