Суд виніс вирок чоловіку, який вкрав церковне начиння з храму на ХТЗ

Фото: hk.npu.gov.ua

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова виніс вирок місцевому жителю, який вкрав кілька предметів культу з храму Святого священномученика Олександра Архієпископа Харківського, розташованого по проспекту Олександрівському, 162 А.

Про це Харків Times дізнався з вироку суду.

Слідство встановило, з храму зловмисник виніс 10 предметів загальною вартістю 12 855 гривень. Серед вкраденого – два Євангелія (одне в металевій обкладинці вартістю 3,5 тис. грн), два Требника, два хрестильних ящика, два напрестольних хреста (великий і малий), лампада і антимінс – освячена тканина з часткою мощей.

Всі ці предмети знаходилися на вівтарі нижнього храму, куди зловмисник прийшов 17 вересня, приблизно о 13:30. У момент візиту в культову установу чоловік був п’яний, а церква – порожньою.

“Переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, відчинив запираючий пристрій воріт, таким чином проник до приміщення вівтаря. Після чого, продовжуючи свій умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, зібрав речі, які перебували на вівтарі”, – йдеться в вироку.

Всі предмети він склав в знайдений біля вівтаря білий мішок і попрямував до виходу.

У суді обвинувачений свою провину визнав і заявив, що щиро розкаюється у скоєному.

Суд, розглянувши всі обставини справи, призначив обвинуваченому покарання у бачив трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки. Крім цього чоловік повинен буде компенсувати витрати на проведення двох експертиз – в розмірі 300 грн і 2288 грн. 16 коп.

Речові докази передані на відповідальне зберігання потерпілому і після вступу вироку в законну силу їх слід вважати повернутими.

Як повідомляв Харків Times, священик храму на ХТЗ заявив до поліції про крадіжку церковного начиння.