У парку Горького відкрилася виставка фотографій українських міст

Виставка історичних фотографій шести міст України відкрилася вчора, 21 серпня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького. Вона присвячена Дню міста та 30-річчю незалежності України.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Цього року до експозиції увійшли фотографії Львова, Києва, Дніпра, Кам’янець-Подільського, Одеси, Полтави та Харкова, які раніше були опубліковані в книзі «Україна. Міста і роки». Світлини відображають різні періоди з життя цих міст з початку ХХ століття до сучасності.

Захід цей проходить в Харкові регулярно, але, як зазначають організатори, щороку експозиція збільшується, тому харків’яни та гості міста можуть побачити більше архівних фотографій.

Ініціатор виставки, депутат міської ради Габріель Михайлов розповів, що ця виставка відрізняється від експозиції минулих років ще й тим, що включає освітню частину:

«Крім занурення в минуле через фотографії, всі гості виставки зможуть дізнатися історію кожного міста і його особливості. Зазначу, що найбільш докладна фотоісторія у Києва і Харкова».

Відкриваючи виставку, секретар міської ради Ігор Терехов висловив надію, що такі заходи не тільки задовольняють цікавість городян, а й сприяють дружбі між містами.

За словами другого куратора й автора більшої частини сучасних знімків Володимира Бисова, вибір міст був не випадковим:

«Усі міста ми не могли включити. Обиралися вони, по-перше, за умовно історичними візуальними ознаками, у яких цікаві фотографії — Дніпро, Одеса, Кам’янець-Подільський. Потім народилася ідея, що ці міста мали ознакою столичність, тобто в різний час деякі з них були столицею, деякі вважаються туристичною столицею зараз, Дніпро — космічна столиця. Виставка мені здається дуже цікавою».

Експозиція, яка розташована на площі біля колеса огляду, працюватиме ще місяць.

Як повідомляв Харків Times, святкові заходи, присвячені Дню Незалежності, Дню міста та дню народження парку, пройдуть 22-24 серпня і в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Стало відомо, як Харків відзначить низку свят.