На свята в Харкові обмежать рух і на годину довше працюватиме метро

Фото: Харків Times

В ніч з 23 на 24 серпня час роботи Харківського метрополітену буде подовжено до 1:00. Деякі трамваї та тролейбуси від станцій метро ходитимуть до 2:00.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Продовжити робочий день у міському транспорті вирішили через проведення масових заходів на пл. Свободи.

Однак в метрополітені відзначили, що на вимогу поліції можливе закриття для обслуговування пасажирів станцій «Університет» і «Держпром».

Для комфорту пасажирів буде забезпечено продовження руху трамваїв та тролейбусів по основних напрямках від станцій метрополітену до 2:00 24 серпня.

Також у зв’язку зі святкуваннями буде обмежено рух на деяких вулицях.

Як повідомили в Департаменті інфраструктури, з 7:00 23 серпня до 3:00 24 серпня заборонено рух транспорту по вул. Сумській на ділянці від пров. Мечникова до пр. Незалежності.

Також з 7:00 до 9:00 23 серпня буде обмежено рух і паркування транспорту по Білгородському шосе в районі Меморіалу Слави в Лісопарку, з 7:00 до 10:00по м-ну Сергіївському по смузі руху від Соборного узвозу до вул. Полтавський Шлях, а з 7:00 до завершення урочистого відкриття меморіальної дошки Геннадію Кернесу і прийому делегацій — по м-ну Конституції на ділянці від вул. Пушкінської до м-ну Павлівського (з боку Палацу Праці), і на ділянці від пр. Московського до вул. Короленка.

З 9:00 до 11:00 24 серпня заборонено паркування транспорту на майдані Конституції на ділянці від Бурсацького узвозу до пров. Спартаківського, а з 16:30 до 22:30 24 серпня — заборонені рух і паркування транспорту по вул. Сумській на ділянці від вул. Скрипника до вул. Жінок-Мироносиць.

Також через перекриття руху транспорту по вул. Сумській на ділянці від пров. Мечникова до пр. Незалежності з 7:00 23 серпня до 3:00 24 серпня тимчасово змінено маршрут деяких автобусів:

  • №20е: здійснюватиме висадку пасажирів на зупинці «Ст. метро «Держпром»;
  • №119е: пров. Короленка – пров. Вірменський (у зворотному напрямку: вул. Кооперативна – пров. Плетнівський) – м-н Павлівський – м-н Сергіївський – вул. Клочківська – узвіз Клочківський – пр. Незалежності – пр. Науки і далі за маршрутом;
  • №202е: м-н Благовіщенський – вул. Клочківська – узвіз Клочківський – пр. Незалежності – вул. Сумська – Білгородське шосе і далі за маршрутом.

У зв’язку з обмеженням руху транспорту по пл. Конституції з 7:00 23 серпня до завершення урочистих заходів в міськраді автобуси курсуватимуть так:

  • №219е (у бік м-ну Павлівського): вул. Університетська – пров. Спартаківський – вул. Університетська і далі за маршрутом;
  • №249е (у бік м-ну Павлівського): вул. Університетська – пров. Спартаківський – вул. Університетська – вул. Кооперативна – пр. Московський і далі за маршрутом;
  • №241е (у бік Харківської набережної): вул. Університетська – узвіз Бурсацький – м-н Конституції – вул. Університетська – вул. Кооперативна – пр. Московський – Харківська набережна і далі за маршрутом.

Крім того, 23 і 24 серпня призупинять роботу майданчики для паркування на вул. Сумської та вул. Римарській (в районі театру опери та балету).

Також з 7:00 23 серпня до особливого розпорядження буде заборонено рух тролейбусів по вул. Сумській на ділянці від пр. Незалежності до пров. Мечнікова, пл. Конституції, від пров. Мечнікова до пров. Спартаківського, з можливим пропуском рухомого складу в депо.

Тролейбуси курсуватимуть так:

  • №17: розворотне коло «Вул. Рудика» – вул. Чкалова – Білгородське шосе – вул. Сумська – пр. Незалежності – розворот через перехрестя пр. Незалежності/пр. Науки – пр. Незалежності – вул. Сумська – Бєлгородське шосе – вул. Чкалова – розворотне коло «Вул. Рудика»;
  • №50: розворотне коло «П’ятихатки» – Білгородське шосе – вул. Сумська – пр. Незалежності – розворот через перехрестя пр. Незалежності/пр. Науки – пр. Незалежності – вул. Сумська – Білгородське шосе – розворотне коло «П’ятихатки».

З 8:00 до 12:00 23 серпня буде заборонено рух тролейбусів по м-ну Конституції, м-ну Павлівському, вул. Клочківській на ділянці від м-ну Павлівського до узвозу Соборного, узвозу Соборному, вул. Університетській, пров. Спартаківському.

Тролейбус №11 курсуватиме так:

  • розворотне коло «Пр. Дзюби» – пр. Ново-Баварський – вул. Китаєнка – пр. Любові Малої – вул. Планова – вул. Семінарська – вул. Велика Гончарівська – вул. Конєва – вул. Малиновського – вул. Благовіщенська/вул. Коцарська – м-н Благовіщенський.

Крім того, буде заборонено рух тролейбусів по вул. Сумській від пл. Конституції до пр. Незалежності з 16:30 до 22:30 24 серпня.

Тролейбуси курсуватимуть за такими маршрутами:

  • № 17: ррозворотне коло «Вул. Рудика» – вул. Чкалова – Білгородське шосе – вул. Сумська – пр. Незалежності – розворот через перехрестя пр. Незалежності/пр. Науки – пр. Незалежності – вул. Сумська – Білгородське шосе – вул. Чкалова – розворотне коло «Вул. Рудика»;
  • №50: розворотне коло «П’ятихатки» – Білгородське шосе – вул. Сумська – пр. Незалежності – розворот через перехрестя пр. Незалежності/пр. Науки – пр. Незалежності – вул. Сумська – Білгородське шосе – розворотне коло «П’ятихатки».

Як повідомляв Харків Times, святкові заходи, присвячені Дню Незалежності, Дню міста та дню народження парку, пройдуть 22-24 серпня і в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Стало відомо, як Харків відзначить низку свят.

У парку Горького відкрилася виставка фотографій українських міст.

23 серпня о центрі Харкова можна буде безкоштовно покататися на історичних трамваї і тролейбусі.