У Харкові інспекція з паркування працюватиме й у вихідні

Ілюстративне фото: auto-dor.com.ua

Починаючи з 21 серпня харківська інспекція з паркування змінює графік роботи й тепер контролюватиме зупинку та стоянку авто також у вихідні та святкові дні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на начальника відділу правового забезпечення Департаменту територіального контролю і земельних відносин Олексія Бруслика.

Дотепер контроль за дотриманням правил зупинки, стоянки та паркування транспорту інспектори здійснювали тільки по буднях. Однак моніторинг, проведений департаментом, показав, що харків’яни та гості міста найчастіше порушують правила дорожнього руху саме у вихідні. Тому було прийнято рішення змінити графік роботи інспекції.

Він вступить в дію вже завтра, 21 серпня.

«Інспектори працюватимуть на локаціях, які у вихідні та святкові дні користуються найбільшою популярністю серед харків’ян. Зокрема, часте порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспорту відбувається біля парку Горького, саду імені Шевченка та міських ринків. Автомобілісти паркуються на місцях зупинки громадського транспорту, що ускладнює його рух. Крім того, це заважає іншим автомобілям, пішоходам та захаращує головні артерії міста», — зазначив Олексій бруслик.

Чиновник підкреслив, що міська влада постійно працює над створенням додаткових місць для паркування.

Як повідомляв Харків Times, 17 серпня в саду ім. Шевченка за оперним театром відкрився новий багаторівневий паркінг.