На Пісочинському шляхопроводі відновлено рух (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

На Пісочинському шляхопроводі сьогодні, 20 серпня, відновлено рух для всіх категорій транспортних засобів, які рухаються дорогами загального користування.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Пісочинський шляхопровід км 0+518 автодороги М-18-1 «Під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» довжиною 59,95 п.м. капітально відремонтували менш ніж за чотири місяці. На ньому  виконано роботи із заміни ригелю, укріплення стійок опор, влаштовано нові капітелі та мостове полотно з гідроізоляцією та двошаровим асфальтобетонним покриттям. Виконано ремонт прогонових будов, влаштування конусу та зносостійкого покриття на тротуарах. Нанесено дорожню розмітку.

18 серпня було проведено успішне випробування споруди.

Як повідомляв Харків Times, вранці 25 серпня 2019 року обрушилася одна сторона мосту від ринку «Лоск» у бік селища Пісочин.

Харківська Служба автомобільних доріг повідомила, що аварійне руйнування ригеля пролітноі опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітноі конструкції внаслідок динамічного удару перевантаженої фури. Укравтодор повідомив, що згідно з експертизою ХНАДУ, проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) “кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала”.

Рух по мосту на окружній відновили 22 грудня 2019 р. На шляхопроводі встановили обмеження руху транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 20 тонн.

3 травня 2021 року Пісочинський шляхопровід закрили на капремонт.