У Харкові від COVID-19 щеплені тільки 20% шкільних працівників

У харківських школах напередодні нового навчального року терміново проводять протиепідемічні заходи. За рахунок бюджету закуповують маски та антисептики і збираються організувати групові сеанси вакцинації для педагогів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на директора Департаменту освіти Ольгу Деменко.

Ольга Деменко розповіла, що на сьогоднішній день повністю завершили вакцинацію близько 20% працівників шкіл, 10% отримали лише першу першу дозу вакцини.

Як зауважила чиновниця, той факт, що Харків сьогодні знаходиться в «зеленій зоні», не має нікого вводити в оману. «Зелена» зона говорить про те, що пандемія існує, а значить — треба зробити так, щоб захворювання не поширювалося.

Під час сплесків захворюваності дитячі садки та школи перебували під ретельним наглядом міської влади. Учням і працівникам шкіл, а також педагогам, які проводили ЗНО, безкоштовно роздали майже 3 млн масок, також були придбані щитки.

Тепер, напередодні навчального року за бюджетні гроші будуть придбані миючі та дезінфікуючі засоби, які будуть доставлені в усі навчальні заклади міста.

Крім того, за словами директорки департаменту, під час процесу навчання вчителі носитимуть захисні маски, приміщення будуть регулярно провітрювати і мити. У школах, як і минулого навчального року, буде складено графік прийому їжі, щоб різні класи відвідували їдальню в різний час. Також  використовуватимуть санітайзер і дотримуватимуться усіх необхідних санітарних норм.

Щодо ситуації зі щепленнями, то в кожному навчальному закладі вона індивідуальна, є школи, в яких вакцинована половина персоналу.

«У процесі вивчення цього питання ми прийшли до висновку, що не всім вчителям через брак часу і можливості зручно відвідувати загальні пункти вакцинації. Тому, спільно з Департаментом охорони здоров’я, ми проведемо групову вакцинацію для вчителів. Будуть об’єднані дві або три школи, які відвідають медики і проведуть вакцинацію педагогічних працівників в медпунктах навчальних закладів», — пояснила Ольга Деменко.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 18 серпня виявили 150 621 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, 89 — за минулу добу.

З 13 серпня в області працюють 24 центри масової вакцинації, 11 з них — у Харкові.

Центри масової вакцинації в Харкові тепер працюють у вечірні години.

Харківських школярів напередодні занять перевірять на ГРВІ та шкірні хвороби.