На які маршрути в Харкові вийдуть нові автобуси Karsan

Фото: city.kharkov.ua

Перша партія автобусів виробництва турецької компанії Karsan прибула до Харкова. І сьогодні, 18 серпня, одна з нових машин пройшла обкатку на 245-му маршруті.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова, автобуси прибули двох класів: великі 8-метрові і поменше, 6-метрові. Великі будуть експлуатуватися на лініях із значним пасажиропотоком і в години пік, малі – на менш завантажених маршрутах.

“Зокрема, нові автобуси планується пустити по маршрутам №17е, 19е, 89е, 245е”, – розповіли в прес-службі.

Ігор Терехов підкреслив, що новий муніципальний транспорт – це необхідність для міста, щоб не бути залежним від примх приватних перевізників і забезпечити стабільні перевезення городян комфортабельними комунальними автобусами. До того ж, оплата в автобусах проводитиметься без готівки, а тільки картою «Е-тікет», а пізніше – і «Картою харків’янина».

«Це новий підхід до організації пасажирських перевезень у Харкові. Це муніципальний транспорт нового покоління, дуже зручний. Ми відійдемо від використання готівки, і пільговики будуть з комфортом користуватися автобусами. Я хочу, щоб транспорт у Харкові був новий, щоб він ходив за розкладом і щоб жителі міста в комфортних умовах діставалися до роботи. Для цього ми відмовимося від послуг приватних перевізників і відкриємо муніципальні маршрути. Перші автобуси вже наприкінці цього тижня вийдуть на маршрути, які кинули або погано обслуговують приватні перевізники через нерентабельність», – зазначив Ігор Терехов.

Як повідомив секретар міськради, перефарбовувати автобуси в зелений колір не будуть.

Всього до кінця року в Харкові з’явиться 150 нових автобусів з низькою підлогою. Ще 350 машин будуть зібрані в Харкові.

Маршрути, на які планують вивести нові турецькі автобуси:

  • №17е «Вул. Світла (533 м/р) – пров. Балакірєва»;
  • №19е «Ст. м. «Ім. О.С. Масельського» – вул. Єнакіївська – ст. м. «Ім. О.С. Масельського»;
  • №89е «Вул. Пiвденнопроектна – вул. Клочківська»;
  • №245е «ст. метро Держпром – Студмістечко».

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова має намір закупити близько 500 автобусів турецької фірми Karsan, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту.