Харківських школярів напередодні занять перевірять на ГРВІ та шкірні хвороби

Фото: zp.gov.ua

Учні 1-11-х класів харківських шкіл розпочнуть новий навчальний рік за партами. Однак напередодні їх чекає «непоглиблений медогляд».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на директорку Департаменту освіти Ольгу Деменко.

За словами чиновниці, перед початком занять, з 25 серпня, учні почнуть проходити непоглиблений медогляд на ознаки застуди та шкірних захворювань. Також в цей час вони зможуть поспілкуватися зі своїми класними керівникам, дізнатися розклад занять і отримати підручники.

У понеділок, 1 вересня, в школах святкуватимуть День знань і почнуться заняття.

«Ми абсолютно не обмежуємо ініціативи навчального закладу щодо формату проведення Дня знань. Це може бути флешмоб, квест, лінійка або інший захід. У який час проводити свято, школа теж сама вирішує. У школах, де небагато дітей, — можна провести одну загальну лінійку, а там, де навчається більше тисячі, — планують свято для початкової, середньої та старшої школи. Наприклад, можна зібрати на захід учнів перших, п’ятих, дев’ятих і одинадцятих класів, а інші проведуть захід у будь-якому зручному цікавому варіанті», — повідомила Ольга Деменко.

Директор департаменту зазначила, що 1 вересня в школах вже почнуться заняття, які проходитимуть без обмежень, але з дотриманням протиепідемічних заходів.

ЯЯк повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 18 серпня виявили 150 621 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, 89 — за минулу добу.