У Харкові судитимуть поліцейських, які заштовхали жінку в авто і побили її чоловіка

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові четверо поліцейських підуть під суд за перевищення службових повноважень. Обвинувачені заштовхали жінку в службовий автомобіль, а її чоловіка побили і закували в наручники.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, інцидент стався 2 квітня 2020 року на Салтівці. Четверо оперуповноважених одного із секторів Московського відділу поліції міста Харкова (зараз – Харківського районного управління поліції № 2) перевіряли інформацію про причетність громадян до незаконного обігу наркотиків. Біля однієї з багатоповерхівок по вулиці Дружби народів ці поліцейські підійшли до жінки і, не представившись, не показавши службових посвідчень, стали вимагати, щоб вона пояснила, з якою метою знаходиться в цьому місці.

Не отримавши відповіді, поліцейські силою затягли жінку в автомобіль Volkswagen Passat і стали погрожувати відвезти її до відділу поліції і звинуватити в поширенні наркотиків.

В цей час до автомобіля підійшов чоловік потерпілої і зробив зауваження, що поліцейські діють незаконно. Троє з них вийшли з авто і накинулися на чоловіка, який заступився за свою дружину. Вони повалили його на землю і почали бити. Незважаючи на те, що потерпілий не пручався і просив припинити, оперативники заламали йому руки, наділи наручники і продовжили побиття.

Четвертий поліцейський в цей час утримував жінку в автомобілі.

Станом на 17 серпня обвинувальний висновок у відношенні цих поліцейських направлено до суду. Їх судитимуть за перевищення службових повноважень, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, слідство повідомило про підозру чотирьом поліцейським за фактом перевищення службових повноважень.