У Харківській області ще одну водойму визнали небезпечною для купання (карта)

Фото: actual.today

Станом на 17 серпня в Харківській області визнана небезпечною для купання вода поблизу 12 пляжів. У цих водоймах медики виявили лактозопозитивні кишкові палички, а також антигени ротавірусів та гепатиту А.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Так, медики пропонують заборонити купання в Оскільському водосховищі поблизу пляжу в смт Борова Ізюмського району та в річці Берестовій (пляж в смт Зачепилівка Красноградського району). За результатами останніх вірусологічних досліджень, в акваторіях цих пляжів виявлені антигени ротавірусів.

Раніше збудників гепатиту А та ротавірусної інфекції було виявлено в ставку Копань в місті Богодухові, в річці Уди в смт Золочів Богодухівського району, в річці Сіверський Донець в м.Ізюм.

У Харкові медики не рекомендують купатися на Журавлівці, Безлюдівці, в Основ’янському озері і в Петренківському водосховищі. Тут, як і раніше, зміст кишкових паличок перевищує допустимі норми.

Перевищений вміст цих бактерій виявлено в річці Берестовій в місті Краснограді, в ставку пляжу «Комсомольський» поблизу смт Кегичівка та Бритайському водосховищі (Катеринівський Старостинський округ Лозівського району).

У Петренківському водосховищі, крім кишкових паличок, виявлені антигени ротавірусів.

Як повідомляв Харків Times, в харківських водоймах знайшли гепатит А, кишкову паличку і збудників ротавірусної інфекції.

Сальмонелу було виявлено ​​в річці Сіверський Донець біля міського пляжу в м. Ізюм.