У Харкові податкового ревізора спіймали на хабарі в $2,5 тисячі

Державне бюро розслідувань викрило харківського податківця, який вимагав хабар у підприємця, погрожуючи великим штрафом. Стаття, за якою підозрюють нечистого на руку інспектора, передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі теруправління ДБР у м. Полтаві.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань Полтави повідомили про підозру головному державному ревізору-інспектору одного з відділів Державної податкової служби в Харківській області, який вимагав хабар від підприємця.

У травні 2021 року податківець почав погрожувати одному з місцевих підприємців, який спеціалізується на пошитті одягу, що під час перевірки його діяльності виявить істотні порушення податкового законодавства.

Посадовець припускав, що це призведе до сплати штрафу в розмірі не менше 140 тис. гривень. Втім він обіцяв обмежитися штрафом тільки в 18 тис. грн, якщо підприємець заплатить за цю «послугу» $2,5 тис.

Всі дії податківця, в тому числі вимагання хабара, зафіксовані слідчими ДБР.

Податківця підозрюють за ч. 1 ст. 368 КК (прохання посадової особи надати неправомірну вигоду для себе за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданої йому влади та службового становища).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура, оперативний супровід — СБУ.

Як повідомляв Харків Times, за махінації з відшкодуванням ПДВ харківський податківець піде під суд.

Харківський податківець попався на хабарі. За $10 тисяч він обіцяв підприємцю перемогу в аукціоні заставного майна.