У Харківському зоопарку з’явилися котячі лемури (фото)

Котячі лемури поселися в експозиції Харківського зоопарку «Африканське сафарі». В оселі гіперрухливих мадагаскарських переселенців є гойдалки, драбинки, водоспад та інші атракціони.

Про це Харків Time повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Як розповіли в зоопарку, котячі лемури — найвідоміші примати острова Мадагаскар. Оскільки вони дуже рухливі й допитливі, при створенні їх володінь велику увагу приділили системам збагачення середовища.

Вольєр обладнаний багаторівневими майданчиками, гойдалками, лежаками, канатами, драбинками та невеликим водоспадом. Площа апартаментів з зоологічним відсіком становить 45 кв. м.

За словами співробітників зоопарку, примати почуваються комфортно, проявляють інтерес до різноманіття розваг і з задоволенням приймають усі ласощі.

«У нашій родині лемурів три самки і два самці. Їм по 2-3 рочки, тому можна сказати, що вони всі однолітки зі схожими інтересами. У їхній групі є домінантна самка Коша, яка проявляє свої лідерські якості щодо побратимів. Вона дуже контактна і любить кататися на спині, тому ніколи не втрачає моменту забратися на спину кіпера, який знаходиться у вольєрі», — розповіли в зоопарку.

Як повідомляв Харків Times, за останній час у зоопарку вже переселилися до власного великого каньйону гривасті барани, почали освоювати новий літній вольєр площею близько п’яти тисяч квадратних метрів бурі ведмеді.

Нове житло в Харківському зоопарку отримали бегемотиха Степанида та пара нільських крокодилів Джема і Сеня.

Міська рада обіцяє відкрити реконструйований зоопарк до Дня міста, 23 серпня.