Три підлітка вирвали у чоловіка сумку з грошима – двом розбійникам загрожує відповідальність

Фото: www.ukrinform.ru

У Харківській області троє підлітків у віці 12, 15 і 16 років напали і пограбували чоловіка. Тепер двом з них загрожує кримінальна відповідальність.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Підлітки бризнули в обличчя 49-річному жителю м. Первомайський з газового балончика і вирвали у нього сумку, в якій знаходилися гроші і мобільний телефон. Із заявою про напад і грабіж 14 серпня в поліцію заявив потерпілий.

“У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили осіб, причетних до скоєння даного злочину. Ними виявилися жителі міста Первомайський 12, 15 і 16 років. Хлопці зізналися в скоєному і віддали правоохоронцям викрадену сумку і газовий балончик”, – розповіли в поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.187 КК (розбій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

14 серпня 16-річному нападнику повідомили про підозру у вчиненні даного злочину. Підліток затриманий в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Як з’ясувалося, в квітні і травні року він здійснював він здійснював корисливі кримінальні правопорушення. І в Первомайський районний суд Харківської області щодо фігуранта спрямовані два обвинувальних акту у кримінальних виробництвам.

Також вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності 15-річного нападника. 12-річний підліток ще не досяг віку кримінальної відповідальності.

Як повідомляв Харків Times, в Ізюмі підлітку загрожує до шести років в’язниці за грабіж біля магазину.