Приватний будинок в Харкові іноземець перетворив в теплицю з вирощування елітних сортів конопель

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові 38-річний громадянин В’єтнаму, який незаконно перебуває в Україні, обладнав в орендованому приватному будинку теплицю з вирощування елітних сортів конопель.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Кімнати, де вирощувалися коноплі, були оснащені необхідним обладнанням, зокрема, витяжкою. За словами в’єтнамця, насіння наркомісткої рослини він купив через Інтернет. Кожне насіння було висаджено в окремий горщик для квітів.

13 серпня в час обшуку в будинку поліцейські вилучили 185 таких горщиків, близько 5 кг «шишок» канабісу, близько 100 висушених стебел конопель вагою 2 кілограми. Крім цього було виявлено та вилучено саморобні приналежності для подрібнення канабісу та добрива.

Виготовлений канабіс в’єтнамець намір продати оптом своїм знайомим, які потім збували наркотик в роздріб.

Правоохоронці затримали іноземця. Проводиться розслідування за ч. 2 ст.307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство встановлює особистість оптового покупця канабісу та відпрацьовується всі зв’язки затриманого.

Як повідомляв Харків Times, в Дергачівському районі в підпільній нарколабораторії вилучили психотропи на 700 тисяч гривень.

Організатору підпільної лабораторії в Дергачівському районі загрожує до 12 років в’язниці.