Декан ХНУВС попався на хабарі в $15 тисяч

Фото: gp.gov.ua

16 серпня оперативники затримали декана факультету одного з Харківських вишів, який вимагав $15 тисяч хабара. Частину неправомірної вигоди він встиг отримати, після чого був затриманий.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу генпрокурора.

За даними слідства, декан вимагав гроші у чоловіка за сприяння у вступі до аспірантури одного з Національних наукових центрів. При цьому суму хабара необхідно було розділити: $7500. треба було надати в найкоротші терміни перед вступом, а решту – безпосередньо перед захистом дисертації.

“Першу частину неправомірної вигоди – $3500. декан факультету отримав 29 липня 2021 року. При отриманні 16 серпня 2021 року ще $4000 його затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

Слідство вирішує питання про повідомлення затриманому про підозру, обрання йому запобіжного заходу і звільнення з посади.

За інформацією Police Control Ukraine, на хабарі попався декан Харківського національного університету внутрішніх справ, полковник поліції, Музичук Олександр Миколайович.

Згідно з інформацією на сайті ХНУВС, Олександр Музичук в 2016 році був удостоєний звання “Заслужений юрист України”.

У 2003 році Музичку захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за темою «Організаційно-правові основи участі громадян в охороні громадського порядку і боротьбі з правопорушеннями»; в 2010 році – докторську дисертацію по темі «Контроль за діяльністю правоохоронних органів в Україні: адміністративно-правові засади організації і функціонування».

Як повідомляв Харків Times, керівник ХНУВС потрапив під слідство за розтрату 66 тисяч грн.

Фото: gp.gov.ua