Біля Змієва в машині потонув харків’янин

Вчора ввечері в селі Черемушне під Змієвом водій ВАЗ-2110 не впорався з керуванням, і машина з двома чоловіками на борту впала у річку. Один врятувався, тіло другого дістали рятувальники.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

14 серпня о 21:53 на номер «101» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в селі Черемушне на території Зміївської громади. Водій легкового автомобіля ВАЗ-2110 не впорався з керуванням, і його автівка впала з обриву в річку Сіверський Донець.

Сам водій зміг вибратися з машини, але його 32-річний пасажир залишився в салоні та потонув.

Як уточнили пізніше в прес-службі Нацполіції області, аварію спровокував сам загиблий. 31-річний харків’янин п’яним сів за кермо автомобіля друга та спробував на краю обриву розгорнути машину. Цей маневр йому, природно, не вдався.

Господар «десятки», який в цей час перебував у кріслі пасажира, спробував врятувати ситуацію і приятеля, але не зміг.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Рятувальники в темряві знайшли повністю затонуле авто і за допомогою лебідки підтягнули його ближче до берега. Потім через вікно вони дістали загиблого і винесли його на берег для проведення оперативно-слідчих дій.

Загиблим виявився мешканець Харкова. За фактом події ведеться слідство.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області ВАЗ разом з водієм впав у ставок.