У Харкові та Одесі затримали колишніх бойовиків «Л/ДНР»

Контррозвідка СБУ затримала двох колишніх бойовиків «Л/ДНР», які обстрілювали позиції українських військових в зоні АТО в Донецькій області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі СБУ.

Контррозвідники СБУ під час спецоперації в Одеській і Харківській областях затримали двох колишніх учасників незаконних збройних формувань. Встановлено, що зловмисники причетні до обстрілу позицій сил АТО.

За даними слідства, у лавах бойовиків вони перебували протягом 2014-2016 років і в цей час брали активну участь у бойових діях проти українських військових в районах Донецька, Дебальцевого, Широкиного та Докучаєвська.

Зараз слідчі органів безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК (участь у терористичній групі чи терористичної організації).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності підозрюваних і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки нашої країни.

Заходи з викриття зловмисників проводили за процесуального керівництва Одеської і Харківської обласних прокуратур.

Як повідомляв Харків Times, СБУ нейтралізувала в Харкові та ще двох містах «силовий осередок» проросійського громадського об’єднання.