Бритай визнали небезпечним для купання – кишкових паличок майже в 50 разів більше норми

Фото: 05745.com.ua

Медики визнали небезпечною для купання акваторію пляжу загального користування біля водосховища Бритай в селі Братолюбівка Катеринівської сільради Лозівського району.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Результати досліджень проб води показали, що вміст лактозопозитивних кишкових паличок в цій водоймі майже в 50 разів вище норми. При допустимих показниках не більше 5 000 на літр виявлено 240 000. У зв’язку з цим медики не рекомендують купатися в цій водоймі.

Крім цього, медики не рекомендують купатися на Журавлівці, Безлюдівці, в Основ’янському озері і в Петренківському водоймищі. Тут, як і раніше, зміст кишкових паличок перевищує допустимі норми.

Перевищений вміст цих бактерій виявлено в річці Берестовій в місті Краснограді і смт Зачепилівка Красноградського району та на ставку пляжу «Комсомольський» поблизу смт Кегичівка.

Антигени ротавірусів були виявлені в Петренківському водосховищі і в ставці «Копань» (Богодухів). Сальмонелу було виявлено ​​в річці Сіверський Донець біля міського пляжу в м. Ізюм.

В області найбільш брудною виявилася вода в річці Уди в смт Золочів. За результатами вірусологічних досліджень, в воді з річки Уди в смт Золочів були виявлені антигени ротавірусів і антигени вірусів гепатиту А.

Як повідомляв Харків Times, в харківських водоймах знайшли гепатит А, кишкову паличку і збудників ротавірусної інфекції.

Всі водойми Харкова небезпечні для купання.

Медики дозволили купатися в двох харківських водоймах .