Всеукраїнський пробіг «Сталевий гарт» цього року стартує з Харкова

Фото: dndekc.mvs.gov.ua

Десятиденний всеукраїнський ультрапробег єдності «Сталевий гарт» цього року стартує 15 серпня в Харкові. Завтра на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться показове тренування учасників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Учасники забігу за 10 днів подолають відстань у 500 км. Старт — о 7:00 15 серпня від Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» (Полтавський Шлях, 192).

Всеукраїнський ультрапробег вже третій рік поспіль проходить з 15 по 24 серпня та присвячується Дню державного прапора України та Дню незалежності України. Щоразу він пролягає за новим маршрутом, і цього року учасники бігтимуть та: Харків – Охтирка – Суми – Ромни – Прилуки – Бровари – Київ.

Мета заходу — популяризація здорового способу життя, демонстрація прикладу сили волі українців, об’єднання суспільства в сучасній боротьбі за незалежність.

З метою безпеки учасників постійно супроводжує автомобіль, який кожні 5 км створює мобільні пункти гідратації та прийому спортивного харчування. Також формат заходу передбачає підтримку з боку любителів спорту в містах, через які проходить маршрут, тому до безпосередніх учасників ультрапробігу у різних населених пунктах тимчасово приєднуються представники спортивних федерацій, клубів та команд.

Показове тренування учасників пройде 13 серпня в саду ім. Шевченка, біля пам’ятника Кобзарю. Початок — о 16:00.

Як повідомляв Харків Times, у липні через Харків пройшов Всеукраїнський мотопробіг єдності.