Тренер харківської легкоатлетки пояснив, чому не потрапив на Олімпіаду разом з підопічною

фото: Марина Килипко/instagram

Тренер харківської легкоатлетки Марини Килипко, яка посіла п’яте місце зі стрибків з жердиною на Олімпіаді, розповів, що збирався їхати в Токіо разом зі своєю підопічною, але його не включили до складу збірної. За припущенням Віктора Шевцова, він не потрапив на Олімпіаду через те, що держава не мала достатнього фінансування.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Уніан.

Марина Килипко вважає п’яте місце на Олімпіаді непоганим результатом, але впевнена, що могла добитися більшого, якби поруч з нею був її особистий тренер. Віктор Шевцов розповів, що ніхто зі спортивних функціонерів не сказав йому, що він не поїде.

“Марина сподівалася, що я поїду, і я сам сподівався. Мені ніхто нічого не говорив, що я не поїду. Потім пройшов якийсь проміжок часу, через два-три тижні я дізнався у Марини, що існує група. Ну як, вона знала і я знав, що начебто ми їдемо. Питаю в неї: “Марина, коли ми будемо їхати і так далі?” Вона каже: “А що, ви не знаєте?” я кажу: “Ні”. “А що, вас немає в створеній групі олімпійців, які їдуть? “Кажу:” ні “. Вона:” Ну зараз я буду дзвонити головному тренеру “, – розповів Віктор Шевцов.

“Це приблизно було днів за 10 до Олімпіади. Вона подзвонила, і їй сказали, що не переживай, ми будемо намагатися вирішити це питання. І все. І потім через три дні вже опублікували списки, хто їде”, – сказав Шевцов.

“Я знав, що фінансова ситуація дуже така важка в Федерації. Там скоротили ставки у спортсменів і так далі, тобто з фінансуванням це пов’язано. Ну я думав, що так, значить немає коштів, немає за що везти”, – повідомив тренер.

Як повідомляв Харків Times, Марина Килипко вийшла у фінал, взявши висоту 4,55 м.

Харківська стрибунка з жердиною завершила Олімпіаду п’ятою.

Марина Кіліпко емоційно розповіла, чому не потрапила на олімпійський п’єдестал.