На ХТЗ поліцейський потрапив у ДТП і погорів на зброї

У Харкові на Індустріальному проспекті оперуповноважений поліції за кермом автомобіля Mazda 6 не впорався з керуванням і врізався у дві припарковані на узбіччі автівки. Оглядаючи місце події та автомобіль колеги, патрульні несподівано виявили в ньому невраховані бойові патрони. ДТП (і огляд) сталася ще в січні, але тільки зараз правоохоронцю повідомили про підозру у незаконному придбанні та носінні боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

30 січня 2021 року оперуповноважений одного з секторів відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 2 ГУНП області, рухаючись по проспекту Індустріальному за кермом автомобіля Mazda 6, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з двома автомобілями, припаркованими на узбіччі.

Патрульні поліцейські, які опинилися на місці події, провели поверхневу перевірку речей винуватця ДТП. Під час перевірки вони виявили та вилучили 32 бойових патрони калібру 9х18, придатних для стрільби з нарізної зброї — пістолетів та пістолетів-кулеметів.

Сьогодні, 12 серпня, оперуповноваженому нарешті повідомили про підозру за фактом незаконного поводження з боєприпасами. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення поліцейського від займаної посади.

Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого в Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Як повідомляв Харків Times, 30 жовтня 2020 року в Харкові під час обшуку поліцейські вилучили боєприпаси у 55-річного місцевого жителя.

За продаж патронів харківського поліцейського можуть посадити на п’ять років.